Heb jij deze zomer geen vakantieplannen en ben jij op zoek naar een uitdagende baan voor die periode? Wil jij deel uitmaken van een hechte groep collega’s en wil je graag iets voor een ander betekenen? Lees dan snel verder!

Dit zoek je in een baan

Waar ga je je concreet mee bezig houden? Je bent een hulpverlener medische alarmcentrale en bedient je klant zo goed mogelijk. Je wordt het eerste telefonische aanspreekpunt voor klanten die in het buitenland te maken krijgen met een probleem op het medisch gebied. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een terugvlucht regelt voor een klant wiens familielid ernstig ziek is geworden.

Naast het telefonisch te woord staan van klanten, dien je de gegevens van de klant te registreren in het systeem, alsmede de situatie en de hulpvraag. Je voert verzekeringscontroles uit en bepaalt dekking voor verdere hulpverlening. Het is daarbij belangrijk om de klant te informeren over de dekking en over de volgende stappen in de hulpverlening. Je draagt zorg voor een goed vervolg in het proces voor de klant door afspraken uit te zetten voor de ervaren hulpverleners. Daarnaast voer je administratieve taken uit zoals e-mails vanuit de algemene mailbox naar het juiste dossier plaatsen en nieuwe dossiers aanmaken naar aanleiding van nieuwe meldingen via de mail.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de nodige inhoudelijke kennis bij het uitvoeren van deze functie. Voordat je kunt starten krijg je een uitgebreide (betaalde) training die je de nodige kennis geeft om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Dit ben jij

Je:

  • Hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal en bij voorkeur een derde vreemde taal zoals Frans of Duits;
  • Hebt minimaal een mbo4-/hbo-diploma of studeert hiervoor;
  • Hebt bij voorkeur ervaring binnen een dienstverlenende organisatie, contactcenter of hulpverlening;
  • Hebt goede computervaardigheden waarbij je snel kunt schakelen tussen verschillende systemen;
  • Bent beschikbaar om te starten met een fulltime 10-daagse opleiding vanaf half mei, eind mei of half juni.

Werktijden

Je werkt tot vijf dagen per week, verdeeld over maandag t/m zondag (07:00-23:00), uiteraard met leuke toeslagen. Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en je bent flexibel genoeg om dit gestaag uit te breiden tot 40 uur in de drukste weken van de zomer. Omdat het piekwerkzaamheden betreft, ga je bij voorkeur niet op vakantie in de zomer. Je krijgt je rooster twee weken van tevoren en je kunt altijd ruilen met een collega als het een keer niet uitkomt.

Dit krijg je van ons

Wat krijg je hier dan allemaal voor terug? Een enorm leerzame en uitdagende functie waarbij je in staat gesteld wordt om niet alleen het beste uit jezelf te halen, maar vooral ook een echte meerwaarde te bieden aan klanten die problemen ervaren in het buitenland. Daarnaast is het lekker bijverdienen!

  • Een prettige, dynamische en internationale werkomgeving in hartje Leiden, op loopafstand van Leiden Centraal;
  • Bruto uurloon van €13,09 (vanaf 23 jaar);
  • Verschillende toeslagen bovenop je uurloon;
  • Volledige reiskostenvergoeding voor OV.

Naast de medische alarmcentrale hebben wij bij Eurocross ook een technische alarmcentrale. Ook daarvoor zoeken wij voor de zomer telefonisch hulpverleners (zie de andere vacature op onze site). Je hoeft geen keuze tussen beide te maken, want op basis van jouw gesprek bij Eurocross wordt besloten waar je het beste past. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Of wil je op deze vacature solliciteren? Stuur dan een mail naar Lysanne van Mensvoort via lysanne.van.mensvoort@eurocross.nl.

Eurocross volgens hulpverlener Amelie van Ginkel:
“Alle hulpvragen zijn anders, dit maakt werken bij Eurocross uitdagend en spannend. Het allerleukste aan mijn baan vind ik dat ik mensen kan helpen. En dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Als ik voor iemand van meerwaarde ben geweest, ga ik met een goed gevoel naar huis. Dat is wat we doen bij Eurocross. Iemand belt op die geholpen moet worden, en dat regelen wij. Hoe dan ook.”