Heb jij deze zomer geen vakantieplannen en ben jij op zoek naar een uitdagende baan voor die periode? Wil jij deel uitmaken van een hechte groep collega’s en wil je graag iets voor een ander betekenen? Lees dan snel verder!

Dit zoek je in een baan

Waar ga je je concreet mee bezig houden? Je bent een hulpverlener voor de technische alarmcentrale en bedient je klant zo goed mogelijk. Je wordt het eerste telefonische aanspreekpunt voor klanten die in het buitenland kampen met een probleem op technisch gebied. Dit kunnen klanten zijn die problemen hebben gekregen met de auto, motor of camper.

Naast het telefonisch te woord staan van klanten, organiseer je noodzakelijke hulpverlening voor de klant waarbij je rekening houdt met de polisvoorwaarden van de betreffende verzekering. Je zet een berger of lokale partner in bij pech of schade aan de auto. Je zoekt en boekt in direct overleg met de klant huurauto’s en zorgt dat de klant bij de huurauto komt of de huurauto bij de klant. Je belt garages in het buitenland om in de lokale taal te overleggen over diagnoses en reparatieduur. Je zet via de mail bergers in voor repatriëring van voertuigen naar Nederland. Je informeert de klant over dekking en over de volgende stappen in de hulpverlening. Daarnaast voer je administratieve taken uit zoals het registreren van de gegevens van de getroffene, de situatie, de hulpvraag en de gemaakte afspraken met de klant in het systeem. Je voert verzekeringscontroles uit en bepaalt de dekking voor de verdere hulpverlening.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de nodige inhoudelijke kennis bij het uitvoeren van deze functie. Voordat je kunt starten krijg je een uitgebreide (betaalde) training die je de nodige kennis geeft om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Dit ben jij

Je:

  • Hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal en bij voorkeur een derde vreemde taal zoals Frans of Duits;
  • Hebt minimaal een mbo4-/hbo-diploma of studeert hiervoor;
  • Hebt bij voorkeur ervaring binnen een dienstverlenende organisatie, contactcenter of hulpverlening;
  • Hebt goede computervaardigheden waarbij je snel kunt schakelen tussen verschillende systemen;
  • Bent beschikbaar om te starten met een fulltime 10-daagse opleiding vanaf half mei, eind mei of half juni.

Werktijden

Je werkt tot vijf dagen per week, verdeeld over maandag t/m zondag (07:00-23:00), uiteraard met leuke toeslagen. Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en je bent flexibel genoeg om dit gestaag uit te breiden tot 40 uur in de drukste weken van de zomer. Omdat het piekwerkzaamheden betreft, ga je bij voorkeur niet op vakantie in de zomer. Je krijgt je rooster twee weken van tevoren en je kunt altijd ruilen met een collega als het een keer niet uitkomt.

Dit krijg je van ons

Wat krijg je hier dan allemaal voor terug? Een enorm leerzame en uitdagende functie waarbij je in staat gesteld wordt om niet alleen het beste uit jezelf te halen, maar vooral ook een echte meerwaarde te bieden aan klanten die problemen ervaren in het buitenland. Daarnaast is het lekker bijverdienen!

  • Een prettige, dynamische en internationale werkomgeving in hartje Leiden, op loopafstand van Leiden Centraal;
  • Bruto uurloon van €13,09 (vanaf 23 jaar);
  • Verschillende toeslagen bovenop je uurloon;
  • Volledige reiskostenvergoeding voor OV.

Naast de technische alarmcentrale hebben wij bij Eurocross ook een medische alarmcentrale. Ook daarvoor zoeken wij voor de zomer telefonisch hulpverleners (zie de andere vacature op onze site). Je hoeft niet te kiezen, want op basis van jouw gesprek bij Eurocross wordt besloten waar je het beste past. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature of wil je op deze vacature solliciteren? Stuur dan een mail naar Lysanne van Mensvoort via lysanne.van.mensvoort@eurocross.nl.

Eurocross volgens hulpverlener Sabine de Klein: 
‘Wat ik doe is mensen helpen die in het buitenland problemen hebben met hun auto. Het is mooi en dankbaar werk. Mensen bevinden zich in een vreemde situatie of in een vreemd land, en weten niet goed wat ze moeten doen. Dat is natuurlijk ook best lastig. Dan bellen ze ons. Wij nemen ze de zorg uit handen en regelen wat er nodig is. Mijn werk is heel afwisselend en spannend. Je weet van tevoren nooit precies wat de hulpvraag is. Bij iedere hulpvraag verzorg je dienstverlening op maat.’